Bengt Ågerup och Sirius ordförande Lasse Svensson inleder samarbete
fotboll

Q-meds ägare satsar miljoner i Sirius

En satsning på unga lovande spelare i Uppland och en ekonomi i balans ska ta Sirius Fotboll tillbaka till Superettan. Nu får klubben hjälp från Uppsalas näringslivstopp.

Sirius Fotboll har ingått ett treårigt samarbetsavtal med nystartade Upplands spelarutveckling AB som ägs av Bengt Ågerup, vd och huvudägare i Q-med. Samarbetet ska enligt Sirius innebära att klubben på lång sikt kan stärka sin satsning på yngre spelare.

På kort sikt innebär det att ekonomin sätts i balans eftersom bolaget går in med pengar och tar ett delat ansvar för lovande spelare.

– Jag har längtat tillbaks, helt enkelt, när jag har suttit med Q-med och andra saker. Det är en väldig stimulans att få jobba med ungdomars utveckling. Det är kul, säger Bengt Ågerup om sitt engagemang.

Hur aktiv kommer du själv vara?

– Jag kommer att vara så mycket aktiv som jag får tid till så att jag tänker sätta mig in i det här på ett bra sätt och hoppas att jag ska kunna bidra lite med mina erfarenheter från näringslivet.

Lasse Svensson, ordförande i Sirius Fotboll, är förstås nöjd över samarbetet.

– Vi ska vara en elitklubb. För fotbollen är det Superettan som gäller. Vi ska dit så snart vi kan, vi har en förhoppning att vara tillbaka 2012, säger han.

Nystartade Upplands spelarutveckling AB ägs av Bengt Ågerup som enligt egen utsago gått in med ett antal miljoner kronor och kommer satsa mer under den här treårsperioden.

Bolaget har gått in med pengar för åtta lovande spelare och därmed har Sirius fått loss pengar för att lösa sitt underskott från förra säsongen.

Med samarbetet hoppas Sirius fotboll att kunna behålla uppländska talanger i klubben och därmed få ett bättre lag som kan ta klubben tillbaka till elitfotbollen. Målet är Superettan inom några års tid och därefter spel i Allsvenskan.

Samarbetet innebär också att Sirius lovar att arbeta för att hålla ekonomin i balans under dessa tre år. Men Bengt Ågerup utesluter inte att skjuta till mer pengar om det behövs.

Efter den här treårsperioden hoppas man på en fortsättning och vill gärna se att fler i näringslivet satsar.

En av talangerna som man nu satsar pengar på är Filip Berglund.

– Jag tycker det ska bli jättekul att få ta del av de resurser som kommer ur det här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".