Man åtalas för mord på utbytesstudent

I morgon väcks åtal mot den tjeckiske man som misstänks för mordet på en kvinnlig tjeckisk student på Ultuna i Uppsala i april förra året. Åklagaren Ola Laurell säger att allt pekar på att det handlar om ett svartsjukedåd.

Den döda kvinnan upptäcktes av pojkvännen som kom på besök från Tjeckien för att fira påsk tillsammans med henne. Men kvinnan mötte inte honom på järnvägsstationen som dom avtalat, och pojkvännen begav sig hennes studentlägenhet på Ultunaområdet där han genom fönstret såg henne ligga död.

Polisens misstankar riktades genast mot den tjeckiske man som kvinnan delat studentbostad med. Mannen försvann och efterlystes och greps i Holland i maj förra året. Och nu åtalas han alltså för mord.

Åklagaren misstänker att mannen i första hand var ute efter att övertala kvinnan att ha sex med honom men att det slutade med att han dödade henne då han fick nej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".