Avliden fick sjukhusräkning

En kvinna från Österbybruk fick nyligen en chock när hon öppnade posten. Där låg en räkning från Akademiska sjukhuset som krävde betalt för sjukhusvård som hennes mamma påståtts ha fått trots att mamman redan varit död i ett halvår.
När Ojli Hietanen öppnade posten förra fredagen fick hon en smärre chock. I ett brev från Akademiska sjukhuset låg en faktura, och enligt fakturan skulle Ojlis mor, som varit död i ett halvår, ha återuppstått från dom döda och under tre dagar i slutet av december ha vårdats på kirurgen. I brevet anmodades Ojli att betala in 180 kronor i obetalda patientavgifter. Fakturan väckte plågsamma minnen till liv hemma hos familjen Hietanen i Österbybruk. Mamman togs in på akademiska juli förra sommaren men avled redan efter ett dygn på sjukhuset. - Det rev upp allt det gamla, det kändes ju som ett hån. På Akademiska sjukhuset har man nu tillsatt en utredning för att ta reda på vad felet beror på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista