Nytt avsnitt i långköraren Musikens Hus

Det blir kanske inget beslut om Uppsalas Musikens hus den 29:e mars. Nejpartierna ser ut att kunna förhala beslutet. Bakgrunden är att de tycker att kalkylerna ska förbättras.

- Jag tror inte ett dugg på den driftskostnadsanalys som gjorts. Det är alldeles för optimistiskt.

Centerns kommunalråd Lars O Ericsson vill tillsammans med de andra nejpartierna skjuta upp beslutet genom en så kallad minoritetsåterremiss. Nejsidan - centern, kristdemokraterna och moderaterna har bestämt sig för att om de inte kan få igenom ett nej så ska de yrka på att ärendet skickas tillbaka och ses över igen. Miljöpartiet har inte bestämt hur de ska göra men om de också kräver återremiss så blir det så. Då kan fullmäktige inte fatta beslut, utan det skjuts upp till nästa sammanträde. Det blir antingen en månad senare eller några veckor om det kallas till ett extra möte.

Socialdemokraten Lena Hartwig är kritisk till planerna på att skjuta fram belsutet och säger att majoriteten inte kommer att spricka.

- Det kanske de hoppas på, men då får de bli varse om motsatsen. Vi har utrett frågan nu i ett och halvt års tid. Det kan inte göras bättre än vad det är nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".