Gammal utredning undersöks

Uppsalapolisen ska nu gå igenom utredningen av den trafikolycka som Fadime Sahindals f.d. pojkvän omkom i sommaren 1998.
Många har frågat polisen om den bilolycka som Fadime Sahindals pojkvän dog i. Det var sommaren 1998 som han körde av vägen på E4.an mellan Uppsala och Stockholm. Olyckan utreddes av polisen i Stockholm. Samtidigt försöker man nu ta reda på vilka personer förutom pappan som kan ha haft med mordet på Fadime att göra. Uppsalapolisens presstalesman Lena Larsson, säger att polisen forsätter att förhöra människor som man tror kan ha uppgifter om vad som hände i måndagskväll - när Fadime Sahindal sköts ihjäl av sin far. Det är fortfarande oklart hur han visste att Fadime var på besök hos sin syster i Uppsala. Om någon har påverkat pappan att mörda Fadime kan han eller hon åtalas för anstiftan till mord. Det finns också en möjlighet att åtala för negativ medhjälp - det kan bli akuellt om någon känt till pappans planer och inte försökt stoppa honom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista