Negativa följder av gymnasiebesparing

Hur tuffa besparingarna kommer att bli på Gimo bruksgymnasium och hur hårt de kommer att slå mot skolan kan inte Håkan Karregård, som är barn- och utbildningschef i Östhammar kommun, svara på.

- Det kan inegn svara på än, först måste vi se vilka tjänster som behövs för att klara undervisningen. Vi ska alltså bedriva undervisning på samma sätt som förut, det säger Håkan Karregård som är barn- och utbildningschef i Östhammar kommun.

Som Upplandsnytt tidigare berättat ska bruksgymnasiet i Gimo göra omfattande besparingar. Vilka som kommer att bli effekterna är än så länge oklart anser man från kommunhåll. Men Hans Johansson som är lärare och fackligrepresentant på Bruksgymnasiet kan direkt peka på vad besparingarna kommer att leda till om de blir verklighet.
- Det är riska tt eleverna inte klarar kunskapsmålen. För det andra kommer lärarnas situation att bli sån att sjukskrivningarna går i höjden, säger han.

Kontakta reportern
olle.tyrbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".