Arbetsklimatet på Knutby skola är dåligt

Arbetsklimatet på Knutby skola är mycket dåligt just nu. Det framgår av den granskning som Uppsala kommun gjort av förhållandena på skolan.

Två anställda, som båda tillhör ortens Filadelfiaförsamling, kommer också att tilldelas en varning, säger skolchefen Ann-Christine Johansson.

En av dom två som får en varning har varit elevassistent på skolan, och han är redan avstängd från sin tjänst. Den andra personen är lärare som är sjukskriven sen en vecka tillbaka.

Elevassistenten har bland annat tagit nacksving på en elev och gnuggat in elevens ansikte med snö, och lärare hare tryckt upp elever mot väggen och stirrat dom i ansiktet och krävt lydnad.

Arbetsklimaten är mycket dåligt, sägs det i rapporten som gjorts av två av kommunen inhyrda konsulter. Starka spänningar finns i dag mellan pingstvännerna i personalen och en annan lärargrupp, och mellan dom finns också en tredje mera neutral grupp.

Rektorn Lena Nyström-Nilsson får kritik för att hon till en början inte tog klagomåeln om en del Fíladelfiamedlemmars hårda sätt mot eleverna på allvar. Men rektorn har också försökt agera och tagit hjälpt av en konsult och även vänt sig skolledningen i kommunen.

Och skolchefen säger att det finns skäl för henne och övriga i ledningen till viss självkritik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".