Beslutsimpotenta politiker

Fyrtio procent av chefstjänstemännen inom Uppsala kommun har litet eller inget förtroende alls för politikerna i fullmäktige. Det visar en enkät som Upplandsnytt har gjort.
- De är beslutsimpotenta. - Det är för mycket taktik, samtidigt som man är dåligt insatt i verksamheten på golvet. Förtroendet för politikerna i fullmäktige är inte det bästa bland tjänstemännen i Uppsala kommun. Upplandsnytt har skickat ut en enkät till chefstjänstemän i kommunen. Hälften av dem, 62 stycken, har svarat. Av dem säger 40 procent att de har litet eller inget förtroende alls för de förtroendevalda politikerna i fullmäktige. Bara fem procent säger sig ha stort förtroende för politkerna och ingen har mycket stort förtroende för dem. Många menar att fullmäktige ägnar sig för mycket åt småfrågor och att politikerna är dåligt insatta i verksamheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".