Ändrad resegaranti hos UL

Upplands lokaltrafik ändrar sin resegaranti. I stället för att få en värdecheck om tåget och bussen man åkt med varit försenat ska man i fortsättningen få två biljetter.

Orsaken till den förändrade resegarantin är att det varit för komplicerat och dyrt att handlägga den gamla typen av resegaranti. Det säger UL:s vd Helena Leufstadius.

UL:s resegaranti infördes 2002 och har inneburit att den som blivit försenad med mer än 20 minuter kan få ersättning med 50 eller 100 kronor i värdebevis som man kan handla nya biljetter för.

Den som tagit en taxi för att komma fram i tid kan i efterhand få ersättning på upp till 300 kronor.

Taxiersättnignen bli kvar, men de som inte tagit taxi kommer inte längre att få ett värdebevis utan i stället två biljetter, en för den resa som blev försenad och en till.

För vissa blir det här en förlustaffär, om de reser en kort, billig sträcka men för andra kan den nya ersättnignen bli mer värd än 50 eller 100 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".