Uppländska lantbrukare dömda för brott

En lantbrukare från Örsundsbro dömdes i dag vid Enköpings tingsrätt för att ha hotat och förolämpat kommunens kvinnliga djurskyddsinspektör. Samtidigt dömdes en lantbrukare från Rasbo för brott mot djurskyddslagen vid Uppsala tingsrätt.

Den kvinnliga djurskyddsinspektören fick under ett besök på lantbrukarens gård i Örsundsbro 2002 ta emot flera hot med innebörden att det skulle brisera en bomb och att hon skulle få se en massaker.

Lantbrukaren som är i 60-års åldern förnekar att han skulle hotat inspektören men tingsrätten dömer honom ändå till villkorlig dom och dryga dagsböter.

Samtidigt dömdes i dag en lantbrukare från Rasbo för brott mot djurskyddslagen. Lantbrukaren fick 1998 djurförbud efter att ha plågat sina djur men trots förbudet behöll han ett stort antal kor, får och hästar. Tingsrätten i Uppsala dömer honom till 3000 kronor i böter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista