Varning för guld utmed vägarna

De försöker sälja guld, men istället passar dom falska försäljarna på och stjäl. Nu varna Uppsalapolisen för guldförsäljana längs de uppländska vägarna.  

Presstalesmannen Christer Nordström vid Uppsalapolisen varnar för dom oseriösa guldförsäljarna som passar på när man tar en rast från bilkörningen längs med länets vägar:

– Man möts av några personer som vill sälja företrädesvis guld och kedjor i olika slag. Vi vill varna för det här därför att det som säljs är i allmänhet inte guld utan något annat, säger Christer Nordström.

Polisen råder alla att tacka nej som erbjuds att köpa guld.

– Man gör inte seriösa affärer längs med landsvägar vid rastplatser. En seriös guldsäljare säljer inte guld på det sättet.

Christer Nordström rekommenderar alla som kommer i kontakt med dom tjuvaktiga guldförsäljarna att skriva upp deras registreringsnummer å sen ringa polisen. Ett annat bekymmer som växer fram under sommarmånaderna i Uppland är dom så kallade karttjuvarna som ber om en vägbeskrivning samtidigt som dom länsar bilen.

– Lämna aldrig bilen obevakad när du hjälper någon med vägvisning.

De falska guldförsäljarna är inte farliga menar Christer Nordström.

– Personerna är i grunden mycket trevliga och ger ett gott intryck. Men man blir lurad och det känns inte skojigt att att bli av med handväskan eller plånboken där det i allmänhet finns mycket pengar i synnerhet i semestertider, säger Christer Nordström.