Fängelse för våldtäktsförsök

En 29-åring dömdes idag vid Tierps tingsrätt till 10 månaders fängelse för att ha försökt våldta en kvinna i Gryttjom.

Den 10 augusti förra året hade en klubb från Stockholm en fest i föreningslokal i Gryttjom. På festen fanns bland annat en kvinna från Stockholmsklubben och den 29-årige mannen, som är medlem i annan klubb. Dom två kände inte varandra sen tidigare. När en vän till mannen fick en puss ville även ha det vilket han även fick. Då frågade 29-åringen om dom inte kunde gå ut och prata.

Dom gick iväg längs en stig in i ett mörkt skogsparti. Där började 29-åringen fråga kvinnan om hon brukade ha sex med dom andra i klubben. När hon ville gå därifrån drog han tillbaka henne, drog upp hennes tunika och började ta på henne, bland annat på hennes bröst. Trots att hon sa nej fortsatte han och började nu även dra ner hennes byxor och sa åt henne att sära på benen.

Ungefär i samma stund kom två andra klubbmedlemmar gående längs stigen och dom frågade om allt var ok. Kvinnan sa då nej och lyckades ta sig loss och gick därifrån tillsammans med dom två andra. Enligt henne och vittnena hade våldtäkten fullbordtas om dom inte kommit förbi. Efter händelsen har kvinnan mått mycket dåligt och bland annat varit intagen på Ulleråkers sjkukhus i Uppsala.

Förutom 10 månaders fängelse döms 29-åringen att betala 35 000 kronor i skadestånd till kvinnan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista