Förtroende för politiker viktigt

Om inte tjänstemännen som arbetar i en kommun har förtroende för politikerna så kan arbetet i kommunen inte fungera. Det säger professorn i statsvetenskap Peter Esaiasson.
Och det säger han med anledning av den enkät som Upplandnsytt berättade om i morse och som visar att fyrtio procent av chefstjäsntemännen i Uppsala har litet, eller inget förtroende alls för politikerna i fullmäktige. Upplandsnytt har skickat ut en enkät till drygt 120 chefstjänstemän i Uppsala kommun. Hälften av dem har svarat. Och av dem är det alltså att fyrtio procent som säger sig ha litet, eller inget förtroende alls för politikerna i fullmäktige. Och det här kan få allvarliga konsekvenser för kommunen säger statsvetaren Peter Esaiasson. Han menar att Uppsala kommun nu bör ta reda på varför så många svarar att de har litet förtroende för fullmäktigepolitikerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista