Ny rapport om kostnaderna för Musikens Hus

Uppsala kommun har inte råd med ett Musikens Hus. Det är slutsatsen i en rapport som de fyra partier som är emot ett Musikens Hus beställt och som presenterades idag av Hans Jensevik, analytiker på företaget Svensk Kommunrating, som gjort rapporten.

För att ha råd med ett Musikens Hus måste kommunen pressa kostnader - och det enda som fortfarande har någon sparmån är kommunens omsorg om äldre och handikappade och inom socialtjänsten. Ett annat alternativ - som inte är särskilt realistiskt enligt rapporten - vore att höja skatten med 2 kronor - allt för att kommunen ska komma i ekonomisk balans. En förutsättning för en investering som Musikens Hus - vore att kommunen hade balans i ekonomin minst 2 år i rad, enligt analytikern Hans Jensevik. Den här ekonomiska analysen är beställd av de fyra partier som är emot ett Musikens Hus - moderaterna, kristdemokraterna, miljöpartiet och centern. Idag presenterar de den här rapporten - och imorgon kommer man demonstrera i centrala Uppsala. Deras förhoppning är  att ledamöter i Ja-partierna ska börja vackla, säger Gunnar Hedberg, moderat kommunalråd. Reporter anncharlotte.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".