Kommunen ser över förtroende

Uppsala kommun ska nu se över varför så många som fyrtio procent av cheftjänstemännen har litet eller inget förtroende för politikerna i fullmäktige.
Lars-Gunnar Eriksson, centerpartiets oppositionskommunalråd säger till Upplandsnytt att man måste titta på vad det här beror på, och att man måste arbeta för att överbrygga den här spänningen mellan tjänstemän och förtroendevalda. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott igår, med anledning av den enkät som upplandsnytt gjort. Enligt den enkät som Upplandsnytt gjort och som vi berättade om igår har alltså hela fyrtio procent av cheftjänstemännen i kommunen litet eller inget förtroende för politikerna i fullmäktige. Bara fem procent säger sig ha stort förtroende för dem. Enkäten skickades ut till drygt 120 chefstjänstemän i kommunen och besvarades av hälften - och resultatet har nu fått kommunens högsta politiker att reagera. - Demokratiberedningen och revisorerna ska titta på det här problemet, säger socialdemokratiska kommunalrådet Annika Lindh.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".