Skutskär

Brandman försvarar titel

Världens tuffaste brandman heter Daniel Hallgren och han kommer från Skutskär. I augusti ska han till Sydkorea för att försvara sin titel i Brandmanna-VM.

– Brandmanna-VM går ju vartannat år och det kommer deltagare från cirka 40 länder. Det är flera tusen personer som kommer dit och deltar i allt från cykling till simning och löpning. Sen finns det en tävling som heter TFA, Toughest Firefighter Alive, och där är det arbetsrelaterade moment som man tävlar i.

Hur tränar du inför det här?

– Ett halvår innan så är det väldigt mycket kondittionsträning. Ju närmare tävling, desto mer sprint och exploisvitet, såsom tävlingsmomenten ser ut.

Det blir en hel del träning för Daniel, han tränar både hemma och på Skutskärs brandstation. Tävlingen består av fyra deltävlingar, och man får fem minuters vila mellan varje moment. Bästa tid vinner. Deltagarna är klädda i brandjacka, hjälm och bär två syrgastuber på ryggen. Och Daniel hoppas såklart på att kunna försvara sin titel som världens tuffaste brandman:

– Ja det är ingen hittills som har försvarat sin titel, så det vore väldigt trevligt. Jag ska lämna över vandringspokalen, och det vore väldigt snyggt att få lämna den till sig själv.