Skola i Örsundsbro vandaliserad

Biblioteket i Örsundsbro håller stängt resten av den här veckan. Orsaken är att det i lördags utsattes för ett brandattentat.

Natten till i lördags hade någon eller några krossat ett fönster på biblioteket och utanför hittades en brandbomb, som man inte hade lyckats få in genom fönstret. Polisen har enligt uppgift säkrat vissa spår. Biblioteket ligger i anslutning till skolan i Örsundsbro, och om det hade börjat brinna i biblioteket skulle elden lätt ha kunnat sprida sej dit.

Det här är kulmen på en våg av skadegörelse kring skolan i Örsundsbro. Skolan har drabbats av omfattande vandalisering och fönsterkrossning under en längre tid. Elever och lärare har reagerat skarpt på händelsen.
- Man tycker det hela är otrevligt naturligtvis, det ska inte förekomma på en skola som vår, det berättar Anita Lindgren, biträdande rektor på skolan.

Kontakta reportern
olle.tyrbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".