Dåligt brandskydd i Östhammar

Östhammars kommun är sämst i länet med automatiska brandlarm i skolorna. Det visar en rundringning som Upplandsnytt gjort till länets kommuner.
Som vi berättat tidigare idag så kunde branden på Vallonskolan i Gimo i går kväll ha undvikits med hjälp av ett automatiskt brandlarm, som larmar brandkåren direkt. Och en rundringning som Upplandsnytt gjort till länets kommuner visar att det är stora skillnader mellan hur kommunerna har satsat på automatlarm. Sämst i länet är Östhammars kommun som bara har automatiskt brandlarm på två av sina 21 skolor. Uppsala är näst sämst där bara 15 av cirka 90 skolor ett automatlarm. I Enköping, Tierp och Håbo har kommunerna däremot tänkt annorlunda. Där har merparten av skolorna ett automatiskt brandlarm. Birger Norén, kommunalråd i Östhammar, säger till Upplandsnytt att kommunen nu ska se över brandskyddet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista