Grundskolenedläggning i Uppsala

Täljstensskolan i Eriksberg i Uppsala läggs ner i höst. Det beslutade Uppsala kommuns barn- och ungdomsnämnd i går kväll.

Det s- ,v- och mp-majoriteten beslutade i går var alltså att Täljstenens skola med runt 60 elever stängs till hösten, och eleverna ska i stället gå i Hågadalsskolan.
Gläntans skola läggs också ner, men troligen först ett år senare.

Orsaken till besluten är att antalet barn i grundskoleålder minskar. Samtidigt visar beräkningar som kommunen gjort att det blir fler små barn, så de här skolorna ska göras om till förskolor.

De borgerliga partierna håller inte med om att kommunens siffror visar att det behövs fler förskoleplatser i Eriksberg, och de ville att Gläntan och Täljstenen skulle få vara kvar som skolor.

Barn- och ungdomsnämnden beslutade också att det ska utredas mer om Nannaskolan ska byggas om för att musikklasserna ska kunna flytta in. Tjänstemännen ska se över om det går att bygga om billigare eller om de klasserna kan flytta någon annanstans.

Beslutet om en ny skola i Stenhagen skjuts också fram, till i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".