Trots stopp för studieresor - Bolandsskolans ledning åker till Kina

Trots att rektorn på Bolandsskolan i Uppsala, Reine Sjödin, tills vidare infört stopp för studieresor efter den omtalade Kenyaresan, så åker han själv på en studieresa till Kina. Det har väckt stor ilska bland elever som drabbats av stoppet för studieresor.

Det var lärarnas uppträdande på studieresan till Kenya tidigare i år, med alkoholförtäring och sexkontakter, som fick rektorn Reine Sjödin att fatta beslut om att förbjuda fler resor till dess att en ny policy har tagits fram för studieresor.

Men regeln gäller inte honom själv. Han och hans biträdande rektor åker båda på studieresa till Kina nästa vecka, tillsammans med personal från tre andra Uppsalaskolor. Resan går till hamnstaden Tianjin utanför Peking för att studera skolor.

Rektor Reine Sjödin kommer också att ha semester i anslutning till resan. Han, liksom flera andra av deltagarna, har med sina respektive på resan, men de betalar sina kostnader själva.

Frågan är då varför stoppet för studieresor inte gäller Reine Sjödin själv. Upplandsnytt sökte honom förgäves i går eftermiddag för en kommentar.

Magnus Strandberg, elev på Bolandsskolan, skulle tillsammans med sina klasskamrater åka till Polen om några veckor. Men den resan har alltså stoppats...

- Dålig stil mot oss elever. Först får inte vi åka, och sedan åker de. Vi är skitsura, det är väl ganska självklart...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".