Splittrat mp styr Grillbymottagnings öde

Bygdens kamp att behålla distriktssköterskemottagningen i Grillby, har nu stöd av de lokala politikerna.En majoritet i den så kallade länsdelsberedningen röstade igårkväll för att mottagningen ska vara kvar i Grillby. Men miljöpartiet, som kan komma att avgöra frågan, är splittrat.

Det ser ut som om miljöpartiet både säger ja och nej till att behålla distriktssköterske mottagningen i Grillby, som den är idag.

Igår röstade miljöpartiet lokalt för att mottagningen ska vara kvar, vilket också fick majoritet i beredningen. Men frågan avgörs inte lokalt. På måndag kommer Hälso- och sjukvårdsstyrelsen fatta beslut och då kommer miljöpartiet istället att rösta för att den nuvarande mottagningen ska stängas.

Miljöpartisten Johan Edstav är den som kommer rösta i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen på måndag:

- Just nu ligger det nog närmast till hands att man går på tjänstemannaförslaget. 

Det som blir kvar i Grillby är möjligheten att vissa tider kunna få möta en distriktssköterska på Grillby skola om man beställt tid i förväg, enligt förslaget. De två sköterskorna som finns i Grillby idag förflyttas till Örsundsbro och Enköping.

Att miljöpartiet lokalt bytt sida och röstat för att mottagningen ska få vara kvar gör ingen större skillnad för partikamraten Johan Edstav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".