Konkurserna ökar i länet

Antalet företag som går i konkurs fortsätter att öka i Uppsala län jämfört med förra året, trots att antalet konkurser minskar i landet som helhet.  

Under första halvåret gick 93 företag i länet i konkurs i Uppsala län. Det är 18 procent fler än under samma period förra året. I landet som helhet sjönk antalet konkurser med 14 procent.

Enligt Roland Sigbladh, marknadschef på UC som tagit fram statistiken, beror det på att flera branscher går sämre i Uppsala län jämfört med övriga landet.

– Det finns tre branscher där det inte har skett någon konkursnedgång i Uppsala län som i övriga landet. I byggbranschen, detaljhandeln och transportbranschen har konkurserna i stället ökat.

Vad beror det på?

– Regionen har inte fått den effekt som övriga landet har fått med en stark konjunktur. Vissa regioner, som Uppsala län, är lite senare, säger Roland Sighblad.

Anna Dahllöv

Anna Dahllöv. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/SR

anna.dahllov@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista