Rektor försvarar Kinaresa trots resestopp

Rektorn för Bolandsskolan i Uppsala, Reine Sjödin, försvarar nu sin planerade studieresa till Kina nästa vecka. Som Upplandsnytt berättade i morse har elever på skolan reagerat mot att han åker i väg på studieresa, trots att han själv ställt in skolans studieresor i övrigt efter att lärare nyligen misskött sig på en Kenyaresa.

- Det är ju viktigt att skilja på sak och sak i den här frågan. Orsaken till att vi ska iväg nu är ju att vi ska förbereda för eleverna att komma iväg till Kina.

Lärarnas uppträdande på Kenyaresan tidigare i år, med sexkontakter och alkohol, fick Reine Sjödin att tills vidare ställa in alla planerade studieresor.

Men nästa fredag åker Reine Sjödin åker till Kina, tillsammans med ledning och personal från tre andra Uppsalaskolor. Även Bolandsskolans biträdande rektor Stefan Bergström och en lärare från skolan deltar. Såväl rektorn som biträdande rektorn tar dessutom med sig sin sambo på resan för att kombinera resan med semester.

Medan rektorn och biträdande rektorn själva åker iväg på studieresor och dessutom kombinerar det med semesterfirande, så är det alltså stopp för elevernas studieresor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista