Länets patienter nöjda med vård

Uppsala läns invånare är nöjda med den öppna sjukvården. Det visar en ny undersökning som Svenskt Näringsliv låtit göra.
Det är i samarbete med SKI, Svenskt Kvalitetsindex, som undersökningen gjorts. Sammanlagt har drygt 4000 personer i Sverige svarat på enkäten som skickats ut. Och resultatet visar nu att patienterna i Uppsala län är bland de mest nöjda i landet när det gäller landstingsvården. På frågan om patienten är ''mycket nöjd'' med den öppna sjukvården så ligger vi på sjätte plats i Sverige av totalt 20 län. Mest nöjda visar det sig att befolkningen i vårt grannlän Västmanland är. Och minst nöjda är patienterna i norrländska Västebotten. En annan del i den här undersökningen som Svenskt Näringsliv gjort handlar om de förväntningar som vi har på vården. I den mätningen ligger Uppsala län nästsist, alltså så förväntar vi oss mindre av vården här, men samtidigt så visar undersökningen alltså ändå att vi är rätt så nöjda med hur vården bedrivs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista