Kommunalråd i Östhammar polisanmäler hot

Socialdemokratiske kommunalrådet Ove Viksten i Östhammar har mottagit ett hotbrev med anledning av dom planerade skolnedläggningarna i kommunen. Hoten anses så allvarliga att dom nu polisanmälts och Ove Viksten tycker att det hela är mycket obehagligt

I brevet som kom till barn- och utbildningsnämnden i Östhammar i fredags står det bland annat:

”Om jag hade resurser till det så skulle jag gärna slå ihjäl dig”

Ove Viksten säger att han även tidigare fått hotbrev, men inte av den här karaktären Det här är första gången han polisanmäler och han säger sig inte ha en aning vem som skickat brevet.

Tidigare har skrivelser om dom nedläggningshotade skolorna polisanmälts för att de ansågs innehålla hot mot sex socialdemokratiska politiker, men polisen lade ner utredningarna eftersom dom ansåg att formuleringarna inte kunde klassas som hot. Ove Viksten hoppas ändå på att polisen kommer utreda det hotbrev som han fick i fredags.

Ove Viksten kommer att lämna sin post som barn- och utbildningsnämndens ordförande, men det beror inte på hotbrevet utan var bestämt sedan tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista