Missionskyrkan upprörd

På Missionskyrkan i Uppsala är man upprörd och varnar nu för mannen som i kyrkans namn sålt dyra rosor till pensionärer runtom i Uppland - och sagt att pengarna skulle gått till barnen i rumänien.
Och polisen uppmanar dom drabbade att höra av sig för att kunna komma åt rosmannens verksamhet. Svante Zettergren, pastor i Uppsala församling kallar ''Rosmannens'' metoder för lömska och manipulativa. Som Upplandsnytt berättade i morse har flera pensionärer i Svartbäcken i Uppsala lurats på pengar av en yngre man som sålde rosor i Missionskyrkans namn. Pengarna skulle gå till barnen i Rumänien. Runt halsen hade mannen ett ID-kort som skulle bevisa att han kom från kyrkan Men nått sånt id-kort existerar inte. Efter att Upplands Nytt berättat om Rosmannen har många ringt och berättat hur de själva blivit drabbade. Bland annat har personer ringt från Gränby och Salabackar, Örsundsbro och Norrtälje. Och nu uppmanar polisen i Uppsala att alla som har drabbats hör av sig till polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista