Knutbyfallet nära upplösning

Uppsalapolisen betraktar nu Knutbyfallet som i stort sett löst. Bara detaljer återstår i utredningsarbetet, och redan om några veckor kan åtal väckas enligt kammaråklagare Anne Sjöblom.

Den häktade 32-årige pastorn kommer att åtalas för mord på sin första hustru 1999, alltså det dödsfall som man först trodde var en badkarsolycka.

Pastorn kommer också att åtalas för sin andra hustrus död i januari i år. Där väntas åtalsrubriceringen bli antingen mord eller anstiftan till mord.

Dessutom kommer han att åtalas för del i mordförsöket på en man i grannhuset samma morgon och för att ha varit inblandad i mordförsöket på sin andra hustru redan i november i fjol.

Den kvinna som då attackerade pastorns hustru med en hammare och som var barnflicka i pastorns familj kommer att åtalas för mordförsök för den händelsen och för mord och mordförsök för händelserna i januari.

Några fler än pastorn och barnflickan blir det inte som åtalas. Enligt TT kommer rättegången att påbörjas den 17 maj. Och kammaråklagare Anne Sjöblom tycker att bevisläget är gott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".