Mot ett tryggare Gottsunda

Gottsunda ska bli vackert, tryggt och trevligt! På Uppsala kommun utses nu en person som bara ska jobba med att förbättra Gottsunda.

I dag satt hundarna på rad utanför Gottsunda centrum och väntade på att helghandlingen skulle bli klar och många fulla vagnar rullade ut från matbutiken i solljuset. Men bilden av Gottsunda är ofta dystrare. Den senaste tiden har det kommit många rapporter om problem i området. En undersökning visade till exempel att en stor del av Gottsundaborna känner sig otrygga. Var fjärde tillfrågad avstår från att gå på kurs eller andra kvällsaktiviteter då de tycker att det är otäckt att gå ut.

Det Uppsala kommun nu tror ska kunna vara en lösning är att tillsätta en person vars ansvar är att samornda de verksamheter som finns i Gottsunda. Man menar att det görs många olika insatser, men att de inte alltid stämmer ihop med varandra. Den nye samordnaren ska inte bara jobba med kommunen utan också försöka se till att föreningar, bostadsbolag och polis drar åt samma håll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista