Kritik mot datum för musikens hus-beslut

Kristdemokraternas kommunalråd i Uppsala, Ola Leife, är mycket kritisk till att fullmäktige ska besluta om Musikens hus på onsdag nästa vecka. Han tycker dels att veckan efter påsk är ett dåligt val, eftersom många kan vara bortresta, dels att nejpartierna informerats för sent om vilket datum det blir.

-Det har smygits med det här. Jag fick se det själv efter att jag tittade på anslagstavlan efter lite ryktesspridning i stadshuset. Det är lite märkligt om man säger så, säger Ola Leife.

Efter att nej-partierna lyckades skjuta upp beslutet om en konsert- och kongressanläggning vid det förra sammanträdet, så blir det nu slutligt beslut den 14 april i stället.

Ola Leife tycker att ja-partierna varit dåliga på att informera om det här datumet i tid. Han menar också att beslut borde fattas på det ordinarie sammanträdet i slutet av april i stället för veckan efter påsk då många kan vara bortresta, till exempel han själv.

Men fullmäktiges socialdemokratiska ordförande John-Erik Thun säger att ja-partierna nu vill att beslut fattas så snart som möjligt och att de inte skulle ha tid att diskutera det här också på det ordinarie sammanträdet.  Han menar att de har förvarnat i tillräckligt god tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".