Psykundersökning av knutbykvinna klar

Den rättspsykiatriska undersökningen av den 27-åriga barnflickan i Knutby är klar. Kvinnan misstänks för att ha skjutit ihjäl en 23-årig kvinna och skottskadat en 30-årig man i Knutby i januari.

Kvinnan har erkänt båda brotten.

Den 27-åriga barnlickan har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning vid rättspsykiatriska avdelninge i Huddinge och den är nu alltså klar. Men vad undersökningen visar är inte känt än.

Kvinnans advokat Christe Söderber säger till TT att kvinnan tagit intrycka av resultatet av undersökningen men han vill inte heller avslöja vad den visar.

Resultatet av undersökningen ska säga om kvinnna lider av en allvarliga psykisk störning eller inte och om hon därför ska dömas till fängelse eller vård om hon fälls.

Enligt advokaten står kvinnan fast vid sin ursprungliga berättelse nämligen att hon ensam skjutit ihjäl pastorns fru och mannen till pastorns älskarinna.

Pastorn som är misstänkt för inblandning i mordet och mordförsöket i januari i år och mordet få sin förra hustru 1999 har nu gått med på att sitta häktad till den 26 april.

Det är kammaråklagaren Elin Blank i Uppsala som begärt att få häktningstiden förlängd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".