Mycket grus på Uppsalas gator

Rekordmycket sand och grus, uppemot tiotusen ton, ligger just nu utspritt över Uppsala kommun efter en osedvanligt isig vinter med mycket sandning.

Kommunens vägarbetare jobbar nu övertid varje dag för att sopa upp de trafikfarliga grushögarna från bilvägar och cykelbanor. Cyklisterna Britt Karlsson och Doris Öhlund väntar otåligt:

-Britt Karlsson: Det är svårt att cykla. Man glider på sanden när det är så här mycket.

-Doris Öhlund: Särskilt i år har jag märkt det. Att det är mycket kvar. De har inte gjort någonting. Åtminstone inte i utkanten.

Inte ens i de centrala delarna av Uppsala har man helt fått ordning på gruset. Efter en lång och isig vinter med osedvanligt mycket sandande och allt mindre saltande ligger gruset nu som ett vårtäcke över Uppsala. Mellan åtta och tiotusen ton sand och grus handlar det om. Kommunanställda föraren Mikael Jansson jobbar just nu från tre på morgonen till tre på eftermiddagen med att sopa gatorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista