Oro bland postanställda på Arlanda

Det råder stor oro bland de 160 postanställda på Arlanda efter beskedet att posten överväger att lägga ut verksamheten på privata företag. Bakgrunden är att posten inte har råd att ha en postterminal på flygplatsen eftersom Luftfartsverket krävt allt för höga hyror.

På postterminalen på Arlanda jobbar i dag 160 personer med att lasta och lossa brev och paket som ska inrikes eller utrikes. Men den sista december 2005 går hyreskontraktet ut för terminalen och den nya lokal som Luftafartsverket erbjudit kostar alldeles för mycket i hyra anser postens ledning som nu istället börjat utreda alternativa sätt att sköta verksamheten.

Ett alternativ är att låta postterminalen i Uppsala ta över delar av Arlandaverksamheten, ett annat är att verksamheten läggs ut på entreprenad.

För de anställda kom dom här alternativen som ett chockbesked, säger sekombudsman Per-Arne Nordvall.  Men på postens huvudkontor i Solna kan man i dag inte ge något besked om vad som kommer att hända med de 160 anställda Postens presschef Mattias af Geigerstam säger att frågan måste utredas ordentligt först.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".