Kristi brud bör träda fram

Knutbypastorn som kallats för Kristi brud måste träda fram och ta avstånd från sitt auktoritära ledarskap. Det kräver i dag läkaren och psykoterapeuten Rigmor Robért, som hela tiden följt händelseutvecklingen i Knutby sen mordet och mordförsöket i januari. Hon menar att Kristi brud har ett stort ansvar för att bryta med en tidigare destruktiv ideologi.

Knutbypastorn har enligt ett flertal vittnen hävdat att hon är Kristi brud och att det en gång ska stå ett giftermål mellan henne och en återvändande Kristus.

Hon ska också ha hotat med att den som avslöjar den hemligheten kommer att dödas av den helige ande. Sin utvaldhet har hon varit säker på.

Kvinnans budskap har haft krav på vad som förefaller som blind lydnad. Och Rigmor Robèrt menar att pastorn nu måste stiga fram för att hjälpa församlingsmedlemmarna i deras rehabilitering

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".