Knarklarm på Norrtäljenattklubb

Personalen på Hotell Roslagen i Norrtälje slår nu larm om att ett stort antal ungdomar använder knark på hotellets nattklubb.  Per Lindkvist, säkerhetsansvarig på hotellet, säjer att problemet upplevs som mycket påfrestande för hotellets anställda.

Hotell Roslagen är Norrtäljes enda nattklubb och ofta ett mycket välbesökt ställe. Förra fredagenl var det drygt 400 ungdomar som festade och dansade i lokalen när polisens ravekommission slog till. Det man fann var ett stort antal ungdomar som var narkotikapåverkade.  Enligt Per Lindkvist är det inte första gången. Ungdomarna använder hasch, kokain, amfetamin och även rohypnol som tas i tillsammans med alkhol. En del har inte ens fyllt 18 år, vilket gör det hela ännu mer skrämmande, tycker Per Lindkvist. Han vädjar nu om fler insatser från polis och Norrtälje kommun men också ett större engagemang från föräldrarna. Birgitta Lagerlund, moderat ordförande i socialnämnden i Norrtälje kommun ser allvarligt på problemet, och ska diskutera med socialtjänstpersonaal och kommunalråd vad som kan göras.

Reporter: Jonas.Alsgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista