Flera teorier kring skott

Dom två män som för ett par veckor sen sköt en 21-väktare i magen utanför ICA Maxi i Stenhagen i Uppsala var inte i färd med att utföra ett rån. Det säger nu polisens utredare till Upplandsnytt. Polisen arbetar istället bla utifrån teorin att det kan ha varit frågan om en intern uppgörelse mellan väktaren och männen som sköt.
Det var när den 21-årige väktaren gick en kontrollrunda runt byggnaden som han stötte på de båda männen klädda i mörka kläder och beväpnade med handeldvapen. Utan någon som helst förvarning sköts väktaren i magen och männen försvann springande från platsen. Från början misstänkte polisen att männen var i färd med att råna ICA-butiken. Men den teorin har man nu övergivit. Männen var inte maskerade och väktaren hade inga pengar. Istället jobbar man utifrån flera andra teorier. Ett av scenariorna går ut på att dom två männen sinsemellan gjorde upp en affär bakom byggnaden när väktaren plötsligt dök upp. En annan teori är att det handlar om en intern uppgörelsen mellan väktaren och männen som sköt, en uppgörelse för att reglera något som skett privat eller i tjänsten. Om männen skjutit avsiktligt eller om det är frågan om ett vådaskott vet polisen inte idag. Själv säger den 21-åriga väktaren att han inte vet vilka de båda männen är. Han förnekar också att det skulle vara frågan om någon slags intern uppgörelse. Polisens jakt på gärningsmännen fortsätter nu. Sex poliser vid brotts- och spaningsroteln jobbar på fallet, och utredararna säger till Upplandsnytt att man nu har flera intressanta tips som man bearbetar. Om ett par tre veckor tror man sig kunna nå ett genombrott i spaningsarbetet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".