Protester inför musikhusbeslut

Idag kommer med största sannolikhet det slutliga beslutet om en konsert- och kongressanläggning vid Vaksala torg att fattas i Uppsalas fullmäktige. Men in i det sista har motståndarna försökt hitta sätt att skjuta upp beslutet lite till. Och utanför Folkets hus, där beslutet ska fattas, står just nu några demonstranter.

Idag ska beslutet fattas - till slut - och politiker på både ja- och nejsidan tror att det blir ett ja ikväll. Ja-partierna räknar med att röstsiffrorna blir 48 ja mot 33 nej.

Centerpartiets kommunalråd Lars O Ericsson har under dagen kollat med kommunens jurister om det faktum att kvällens extra fullmäktigesammanträde ligger bara två veckor efter det förra och att den tid som man kan överklaga belsluten från förra sammanträdet inte gått ut än skulle göra att det var möjligt att skjuta upp beslutet ytterligare med bara en minoritet av rösterna – men svaret från juristerna blev nej.

Kontakta reportern: lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".