Charkchef åtalas för snusk i butik

En kund reagerade på dålig ordning och snuskiga kyldiskar på Ica samköp i Löten. Miljökontorets inspektion visade på flera brister.  

Det var inte bara den dåliga ordningen som fick kunden att reagera. Smutsiga och ostädade kyldiskar och dålig märkning av köttprodukter gjorde att kunden till slut hörde av sig till miljökontoret i Uppsala. Miljöinspektionen besökte affären tre gånger under förra året och påståenden om de smutsiga och ostädade kyldiskarna besannades.

Nu har den charkansvarige mannen åtalats. Han misstänks för att i charkavdelningen hanterat livsmedel trots att lokalerna har varit smutsiga.  Enligt åklagaren kan det här ha medfört att livsmedel har blivit otjänliga som människoföda. Charkchefen ska även ha kylt ned grillad kyckling och grillade revbensspjäll trots att lokalen inte är godkänd för detta då den saknar en så kallade nedkylningsutrustning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".