Ilska på Kronparken

Drygt 200 personer inom äldreomsorgen i Uppsala blir av med sina nuvarande jobb när vården ska omorganiseras. På Kronparksgården måste fem avdelningar flytta och personalen är mycket upprörd.

Produktionschefen Magnus Johannesson möttes av ironi och arga kommentarer när han besökte Kronparksgården i Uppsala. Johannesson sa att han försod att det är enorma påfrestningar som personalen går igenom.

- Vilka fina ord! Det är bara ord, ord. Tyvärr, tyvärr, svarade undersköterskan Sima Hashemzadeh. 

Produktionschefen försökte försvara den omstrukturering som den politiska majoriteten gett honom i uppdrag att utföra. Äldreomsorgen har överskridit sin budget och måste nu hårdspara. Två äldreboenden ska läggas ner och tre ska stöpas i ny form. Många vikarier har redan fått gå, och nu måste uppemot 200 fast anställda söka nya jobb. Hälften av dem jobbar nu på Kronparksgården. Personalen uppmanas nu att skicka in intressanmälningar till tjänster på Svartbäcksgården, Årstagården och en ny enhet för vård i livets slutskede. Alla kommer inte att få plats där, men det ska bli jobb till alla fastanställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".