Tveksamhet inför ny organisation

Många har velat bli av med kommundelarna i Uppsala. Men nu har de högsta politikerna svårt att enas kring hur det nya systemet ska se ut.
Om knappt ett år ska Uppsala kommuns organisation göras om. Då kommer bland annat kommundelsnämnderna att försvinna. Men en enkät som Upplandsnytt har gjort visar att bara en dryg tredjedel av politikerna i kommundelsnämnder och facknämnder tror att den nya organisationen kommer att leda till förbättringar för invånarna. Enkäten har skickats till ordförande och vice ordförande i alla kommundelsnämnder och facknämnder i Uppsala. Drygt 70 procent har svarat. Skepsisen finns också inom de partier som gör upp om hur den nya organisatione ska se ut, socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna. Kommunalråden förhandlar just nu om hur tjänstemannaorganisationene ska se ut och beslutet har fått skjutas upp eftersom de inte kommit överens.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista