Fängelse för bedragare som lurat äldre

Idag föll domarna mot de tre män som misstänks för att ha genomfört en rad stölder och bedrägerier mot äldre i norduppland.

De tre män som är mellan 26 och 34 år gamla började i mitten av 2002 sina bedrägerier och stölder riktade sig främst mot äldre i Norduppland.

På orter som Gimo, Alunda och Östhammar tog de kontakt med äldre och sade sig ofta vara banktjänstemän som ringde från en bank.

Männen sade att de behövde de äldres bankkort. Därefter åkte männen hem till de äldre och många lämnade då över både kort och kod. Männen tog sedan ut pengar på korten. I vissa fall placerade de ut boxar i trappuppgångar där de äldre ombads lägga sina kort.

Det var även vid ett tillfälle när en av de nu dömda skulle töma en av lådorna som han greps och hela bedrägeriligan kunde avslöjas.

26-åringen döms till fängelse i två år och fyra månader, 27-åringen till ett och ett halvt år samt  34-åringen till ett års fängelse.

Sammanlagt ska männen dessutom betala ut nästan 84 000 kronor till Nordea och de drabbade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".