Krav på samtliga Knutbypastorers avgång

Nu kommer krav på att samtliga pastorer i Knutby Filadelfiaförsamling ska avgå. En avhoppare menar att det är det enda sättet för församlingen att komma på fötter igen

Det är Karl-Inge Örneholm, som var medlem i församlingen i 45 år innan han hoppade av i protest förra året, som tycker att samtliga fem kvarvarande pastorer ska lämna sina poster.

Karl-Inge Örneholm gick in i Knutby pingstförsamling 1958, och i 45 år blev han kvar ända tills han förra året fick nog och hoppade av. Då hade han dessutom suttit i församlingens styrelse, äldsterådet, de senaste 17 åren.

Han har länge varit kritisk mot hur församlingen utvecklades från mitten av 90-talet efter att kvinnan som kallats Kristi brud kom till Knutby. Efter det blev församlingens anda väldigt auktoritär och det utvecklades ett förakt för den övriga pingströrelsen, säger Karl-Inge Örneholm.

Enligt  honom är det den pastor som kallats ”Kristi Brud” som dirigerar det hela i församlingen och hon måste avlägsnas från sin uppgift, menar han.

Men också de andra fyra pastorerna måste bort, menar Karl-Inge Örneholm, inklusive nygamle föreståndaren Kim Wincent.

För alla de fyra har varit ense med den mordmisstänkte pastorn om hur församlingen skulle drivas och därför bär de alla på ett ansvar för vad församlingen har utvecklats till att bli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".