Stormöte om skadegörelsen i Örsundsbro

Igår hölls ett föräldramöte på Örsundsbroskolan med bland annat skolperonal och polis inbjudna för att få slut på skadegörelsen som fortsätter på skolan.

Problemet är komplext och inte helt lätt att reda ut, säger Yngve Wallin på närpolisen i Enköping. Han menar att ungdomar ofta inte skvallrar på varandra och det är bladn annat därför som det är svårt att komma till rätta med problemet.

Sedan i januari har de krossade rutorna på skolan kostat Ösundsbroskolan mellan 120 och 150000 kronor enligt biträdande rektor Anita Lindgren. Sedan tillkommer städning och reparationer som skolans personal själva får utföra.

Två ungdomar har erkänt att de kastat en brandbomb mot biblioteket och en annan är misstänkt för att ha krossat ett fönster kvällen efter. Men trots det fortsätter alltså skadegörelsen.

Polisen bevakar fortfarande extra runt skolan men nu är det alltså dags för föräldrarna att dra sitt strå till stacken. Föräldragruppen Nattvandrarna, som haft svårt med rekryteringen tidigare, hoppas tillexempel på fler medlemmar. Det berättar Agneta Mjöbäck som är en av de.

Hon tycker att vandringarna fyller en viktig funktion även om det kan lösa hela problemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista