Vårdpersonal varslas i Enköping

Närmare 50 personer inom den kommunala vården i Enköping kommer att förlora sina jobb. Vård- och servicenämnden har beslutat att 46 anställda ska varslas om uppsägning, eftersom man behöver spara närmare 14 miljoner i år.

Som vi berättat tidigare är ekonomin dålig inom den kommunala vården i Enköping och nu har vård- och servicenämnden beslutat sig för att varsla personal.

Förvaltningen ska visserligen se över verksamheten återigen för att se om det går att spara pengar på annat än personal, men samtidigt förbereds alltså uppsägningarna. För möjligheten att spara på annat är minimal. Personal kommer förlora sina jobb, säger Bo Reinholdsson kristdemokratisk ordförande i vård- och servicenämnden.

Förra året försvann 32 heltidsjobb inom den kommunala vården i Enköping - samtidigt som det blev 80 fler äldre- och handikappade att ta hand om. Att nu ytterligare 46 anställda ska försvinna, kommer att märkas, säger Bo Reinholdsson, som är bekymrad över vården i Enköping framöver:

- Den kommer vara ansträngd men den kommer att kunna genomföras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista