Kristi Brud bör avgå

Kraven på att den så kallade Kristi brud ska avgå som pastor i Knutby Filadelfiaförsamling blir allt fler. Tidigare medlemmar i församlingen tycker det är märkligt att hon fått behålla sin position.

- Det är ju inte alls bibliskt att en människa har fulltständigt tolkningsföreträde och vet bättre en alla andra och har en högre uppenbarelse. Det är ju en gåta hur människor kan låta det vara så.

Birgitta Gunnarson har tidigare varit medlem i Knutbyförsamlingen. Som många andra ifrågasätter hon nu att kvinnan som kallas Kristi brud får fortsätta predika och styra församlingen.

Karl-Inge Örneholm satt 17 år i församlingens styrelse innan han hoppade av förra året. I Upplandsnytt i morse krävde han att Kristi brud ska lämna sin post. Han tycker att de övriga fyra pastorerna också ska göra det. Alla är de medansvariga för församlingens utveckling de senaste åren, menade han. Nu får han medhåll av Birgitta Gunnarson, som var medlem 1991 till 1995.  Hon såg hur församlingen förvandlades efter Kristi bruds ankomst.

- Jag sa en gång att det känns som om vår församling har blivit ockuperad. Som om någon tagit vår församling och ockuperat den.

Birgitta Gunnarson och hennes man lämnade församlingen, och det gjorde också alla andra familjer som fanns med vid 90-talets början. Bara två familjer stannade kvar. Nuvarande föreståndaren Kim Wincent och hans fru, och föräldrarna till nuvarande styrelsemedlemmen Patrik Waldau. Men övriga föredrog att hoppa av när de såg hur klimatet förvandlades efter Kristi bruds ankomst.

- Först såg vi varningslampor här och där. Sedan lyste det rött överallt.