Borgerliga sågar rödgrön budget

Uppsalas rödgröna majoritet satsar alldeles för mycket investeringspengar på att göra om parker, bygga cykelvägar och minska biltrafiken i city. Det tycker båda de största oppositionspartierna, som nu tittat igenom majoritetens budgetförslag för 2005.

Upplandsnytt berättade igår om det budgetförslag för 2005 som majoriteten presenterade då - budgeten kommer enligt majoritetspartierna att innebära att besparingarna fortsätter inom de flesta områden. 

Förskolan är det man väljer att satsa mest på i budgetförslaget. Skolan, kollektivtrafiken och miljön i stadskärnan får också mer pengar.

Moderaten Gunnar Hedberg tycker att majoritetspartierna, s, v och mp vill lägga för mycket investeringspengar på att minska biltrafiken i city och begränsa hastigheten till 30 kilometer i timmen på andra ställen. Han tycker att det innebär försämringar för företagen.

Centerpartiets kommunalråd Lars O Ericsson tycker att partierna borde skurit mer på kostnader för kultur och behandlingshem och satsa på annat. Både folkpartiet och kristdemokratenras Ola Leife är tveksamma till om budgeten kommer att hålla - bland annat eftersom det blivit stora underskott de två senaste åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista