Många frågor på Knutbymöte

Filadelfiaförsamlingen i Knutby bjöd i går in till diskussion i bygdegården. Det blev ett möte med stundtals mycket känslor och livlig diskussion.

Bygdegården var i det närmaste fullsatt. De flesta var Knutbybor, men det fanns också folk utifrån, församlingsmedlemmar och föräldrar till dem. Carina sa att hon lockats dit av nyfikenhet.

- Det är ju alla skriverier, allt som står i tidningarna. Man vet inte vad man ska tro på. Och skolan och lärarna. Det är så mycket runt omkring.

Publiken ställde frågor om församlingens teologiska grund, människans fria vilja och varför kvinnan enligt församlingen ska underkasta sig mannen. Någon frågade också vad som skulle hända om den häktade pastorn släpps fri. Svaret var inte helt enkelt att tolka.

Många på mötet var upprörda över att den kvinnliga pastorn, som kallats kristi brud, valt att inte komma dit. Hon har pekats ut som den verklige ledaren av församlingen. Inför mötet hade hon dragit sig undan för att be. Man menar att det är Guds vilja att hon inte ska uttala sig offentligt. Många i publiken blev upprörda.

- Ni kommer aldrig att få förtroendet så länge ni är så här lite hala. Ni måste våga träda fram allihopa, det här gör mig jätteupprörd! Ni förstör för er själva eller så är det Guds vilja att ni ska förintas. Så känner jag, för ni får inget förtroende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".