Glass åt cancerpatienter

Cancerpatienter lider ofta av viktminskning vilket gör det svårt att genomgå den tuffa behandlingen. En avhandling visar nu att bästa boten är att mumsa fett, smör, socker och grädde.
Avdramatisera diskussionen om mat, fibrer och kostcirkeln, det visar en ny avhandling vid Uppsala universitet av dietisten Christina Persson. Det viktiga är att vända på viktminskningen för den här utsatta patientgruppen. Risken kan snarare vara att cancerpatienterna inte dör av sin sjukdom, utan av svält. -De kanske inte orkar med behandlingen. Och det är ju en klar nackdel, varje gång man måste göra uppehåll får ju tumören en chans att växa till sig, säger Christina Persson i en intervju med P1s Vetenskapsredaktion. Cancerpatienterna ska istället få njuta av goda mellanmål och glassdrinkar som blir ett led i terapin att övervinna sin cancer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".