Älvkarleby överväger överklaga friskoletillstånd

Älvkarleby kommun överväger att begära att Skolverket omprövar tillståndet för Älvboda friskola. Skolan, som i dag har 200 elever från kommunen och 50 från angränsande kommuner, har blivit för stor, tycker Barn- och ungdomsnämnden. Friskolans rektor Johan Sennerfeldt håller inte med... [Duration:1:13] (ÄLVBODA) sa Lars Skytt, Kommunalråd i Älvkarleby. Sent i eftermiddag tar kommunstyrelsen ställning till om Älvboda Friskolas tillstånd ska överklagas. Reporter Tomas Groop, SR Gävleborg. (Johan Sennerfelt som sedan starten år 2000 inkasserat en exempellös framgång med sin friskola har viss förståelse för att kommunen nu reagerar på konkurrensen. Den kommunala skolorganisationen i Älvkarleby har helt enkelt i ett slag blivit för stor.. Kommunalrådet Lars Skytt säger att han idag kommer att tillstyrka Barn- och ungdomsnämndens förslag. Älvboda Friskola hotar nu att ta en femtedel av kommunens elever - och så kan det inte fortsätta, menar han...

Sent i eftermiddag tar kommunstyrelsen ställning till om Älvboda Friskolas tillstånd ska överklagas. Johan Sennerfelt som sedan starten år 2000 inkasserat en exempellös framgång med sin friskola har viss förståelse för att kommunen nu reagerar på konkurrensen. Den kommunala skolorganisationen i Älvkarleby har helt enkelt i ett slag blivit för stor. Kommunalrådet Lars Skytt säger att han idag kommer att tillstyrka Barn- och ungdomsnämndens förslag. Älvboda Friskola hotar nu att ta en femtedel av kommunens elever - och så kan det inte fortsätta, menar han.

Reporter: Tomas.Groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista