Tryckeri stämmer Uppsala kommun

Ett företag som tvingats flytta för att lämna plats åt det nya polishuset i Uppsala stämmer nu kommunen. Vid flytten var företaget tvunget att betala en dyr ombyggnad av nya lokaler.
Uppsala kommun sa upp hyresavtalet med familjeföretaget Grafiska tryckeriet när det blev klart att polishuset skulle byggas i korsningen Svartbäcksgatan-Luthagsesplanaden. Och när kommunen säger upp en lokalhyresgäst innan avtalet gått ut är de skyldiga att erbjuda en alternativ lokal. Men det har de inte gjort och därför kräver tryckeriet nu ersättning för flytten, och det är summan på ersättningen som orsakat tvisten. Kommunen erbjuder 200 000 kronor, tryckeriet vill ha nästan 600 000. -Kommunen kan tänka sig att betala direkta kostnader på grund av flytten men vi vill inte betala någon ersättning för att de ska rusta upp en ny lokal, säger kommunens jurist Alf Karlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista