Foto: Scanpix
innebandy

Sirius spöade "storebror"

Sirius tog en historisk seger i innebandyderbyt mot Storvreta. Matchen slutade 4-1 till Sirius som hade god kontroll på matchen och när Storvreta väl kom till lägen storspelade unge Tobias Steineck längst bak.

– Att slå svenska mästarna är rätt bra, det var riktigt roligt. Vi följde vår taktik från början till slut, säger Sirius målvakt Tobias Steineck.

Det var inte bara taktiken som avgjorde utan också den fenomenale Steineck själv, som 17 år ung tog allt från storstjärnor som Kohonen, Holtz och Öhman.

Trots derbyfesten och de dryga 2 000 på läktarna var det ändå förvånande tyst i Fyrishov den här fredagskvällen och inte heller Hannes Öhman hittade den rätta derbykänslan.

Efter två bra försök ifjol så blev det alltså tredje gången gillt för blåsvart och Jonas Bergman som tillsammans med målvakts-Steineck var bäst i Sirius, bjöd även på ett drömmål.

Matchfakta:

Sirius-Storvreta 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Sirius: Billy Nilsson 2, Jonas Berggren, Johan Eriksson. Storvreta: Mattias Samuelsson.

Publik: 2 113

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".